برنامه نویسی

آشنایی با Python

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

باسلام وعرض ادب به کاربران گرامی از امروز می خواهیم اموزش oython بپردازیم اگر بخواهیم نگاهی به سیر تاریخی شکل گیری زبان برنامه نویسی Python بیاندازیم شاید باید به سال ۱۹۸۰ بازگردیم، زمانی که Guido Van Rossum خالق هلندی زبان برنامه نویسی پایتون فعالیت خود را در مؤسسه ی تحقیقاتی مرکز ریاضیات و علوم کامپیوتری CWI در آمستردام هلند آغاز کرد.

به گفته ی روسوم ABC الهام بخش اصلی پروژه ی پایتون بوده است و وی همواره به دنبال تحقیق بخشیدن به رویای ساخت یک زبان ساده و صریح بود که اشکالات و شکست های ABC را رفع کرده باشد. نیاز به یک زبان سطح بالاتر از C در پروژه ی آمیب، محرک و انگیزه ی اصلی روسوم برای کار روی پایتون بود، و در نهایت گروه چند رسانه ای کمک به رشد و بارور شدن پایتون نمود. پایتون به عنوان یک ابزار مهم توسعه در هر دو تیم آمیب و مالتی مدیا مورد استفاده قرار گرفت، با این حال هیچ وقت بودجه ی رسمی از طرف CWI برای توسعه ی پایتون اختصاص داده نشد.

نام گذاری Python :

Van Rossum پیش از هر چیز، تلاش کرد نامی مناسب برای زبان جدیدی که در صدد طراحی آن بود پیدا کند و با توجه به این که این زبان جدید از دل پروژه ی ABC بیرون می آمد، در ابتدا قصد داشت آن را B بگذارد، اما متوجه شد زبانی به همین نام وجود دارد. پس از آن که روسوم بسیاری از پیشنهادات اعضای گروه را در مورد نام زبان جدید رد کرد تصمیم گرفت اولین نامی را که به ذهنش رسید انتخاب کند!

شاید شما همیشه با دیدن نام و لوگو زبان برنامه نویسی پایتون به یاد مار پایتون بیافتید، ولی نام گذاری این پروژه هیچ ربطی به مار پایتون ندارد!

شما در بسیاری از نوشته ها و مقالات و حتی بخش رزومه Van Rossum در سایت اصلی پایتون با شوخ طبعی این هلندی برخورد می کنید.

نام پایتون هم از روی سریال کمدی مورد علاقه Van Rossum که در آن سال ها از شبکه BBC پخش می شد به نام Monty Python’s Flying Circus گرفته شده است.

 
: Python لوگوی 
بعد از نام گذاری این زبان برنامه نویسی، اولین چیزی که هر شخص بعد از شنیدن این نام به ذهنش می رسید مار پایتون بود ولی Van Rossum تا مدت ها اجازه نمی داد که از تصویر مار پایتون به عنوان لوگو این زبان استفاده شود و اولین بار انتشارات O’Reilly که همیشه تصویر یک جانور را روی کتاب های خود قرار می دهد، از تصویر یک مار روی کتاب آموزش برنامه نویسی به زبان پایتون استفاده کرد و بعدها نیز اغلب از تصویر یک مار به عنوان نماد پایتون استفاده شد

  

 

موارد استفاده Python :

خود Van Rossum موقع ساخت اعلام کرد به دنبال ایجاد زبانی ساده برای Hacker بوده است. از این رو بسیاری زبان Python را زبانی مناسب برای Network و فعالیت های امنیتی می دانند. گرچه این داستان غلط نیست ولیکن امروزه تغییرات اساسی در بخش های مختلف آن ایجاد شده است که این زبان را به زبانی Multi Purpose تبدیل کرده است، که در بسیاری از پروژه ها می توان از آن به خوبی استفاده کرد.

سازمان‌های بزرگی که از پایتون استفاده می‌کنند، شامل گوگل، یاهو، سرن و ناسا هستند. ITA نیز از پایتون برای بعضی از اجزای خود استفاده می‌کند.

در بخش برنامه نویسی Serverی هم پایتون رقابت سختی با PHP دارد و توانسته است در برخی از مقایسه ها جایگاه بسیار خوبی را کسب کند.

برای مثال اگر بخواهیم از Frame Work DJANGO که برای ساخت وب استفاده می شود به عنوان یکی از معروف ترین فریم ورک ها نام ببریم. باید ذکر کنیم که Django با Python کار می کند. اگر به سایت Django سری بزنید می بینید که سایت های بزرگی مثل Instagram , National Geographic , NASA , Mozila , Pinterest , Open Stack و بسیاری دیگر با استفاده از این فریم ورک ساخته شده اند.

 

 

 

 

یکی دیگر از مزیت های این زبان برنامه نویسی Multi Platform بودن آن است. تقریبا شما می توانید این زبان را روی تمام سیستم عامل های پرکاربرد نصب نمایید و یا حتی بر روی گوشی خود با سیستم عامل های Windows Phone , Android , IOS قابل نصب است.

هنوز هم آقای Van Rossum در بسیاری از تصمیم گیری ها و هدف گذاری های انجمن پایتون نقش اصلی را دارد از این رو این بنیاد به او لقب دیکتاتور خیر خواه ! (Benevolent Dictator For Life) را داده است.

پایتون روز به روز کامل تر شده و به محبوبیت رو افزون خود ادامه می دهد به طوری که در لیست برترین های سال ۲۰۱۵ رتبه ۱ را دارا می باشد.

 

 

 

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد