سلام دنیای اینترنت و وب تنها به وب سایت و محیطی هایی در آن می بینیم محدود نمی شود؛ با وجود میلیاردها وب سایت که به آسانی در دسترس کاربران قرار دارند، بخش اعظم اینترنت از دید عموم مخفی بوده و مانند یک دنیای موازی با اینترنت عمومی در حال رشد است.
در عصر جدید بسیاری از گروههای تبهکاری ، مافیایی برای اینکه شناسایی نشوند از فضای مخفی اینترنت استفاده میکنند .
این فضای مخفی که بالغ بر ۹۰ الی ۹۶ درصد کل فضای اینترنت را در برمیگرد همان دارک وب (Dark Web) یا دیپ وب (Depp Web) میباشد.
در این شبکه اطلاعات جامعی نهفته شده که افراد ناشناس آنها را مدیریت میکنند، هکرها، تروریستها و افراد سودجو غالبا این دسته از افراد را تشکیل میدهند
هکرها، کارتلهای مواد مخدر، مافیای تجارت انسان، مافیای خرید و فروش سلاح، تبهکاران و مزدوران ،قاتلهای اجیر شده ، خرید و فروش اورانیوم و سلاحهای شیمیایی ،تروریستها و هر چیزی که فکرش را بکنید در قسمت مخفی فضای اینترنت یعنی همن دارک وب ، دیپ وب انجام میشود و کاربران و ادمینها براحتی قابل ردیابی نیستند.
حال این تبهکاران و مافیاها برای دادوستد برای اینکه ردیابی نشوند اغلب موارد از پولهای دیجیتالی و بیت کوین استفاده میکنند.
ازینرو در سالهای اخیر شاهد افزایش اقبال و رشد حبابی بیت کوین (پول مجازی) هستیم.
سرورهای این سایتها عمدتا در شرق آسیا یا وابسته به حمایت برخی دولتها قرار دارد.
یکی از این کشورها کشور چین است که تیم گسترده ای از هکرها را رهبری میکند و اطلاعات سرقت رفته از شرکتهای نظامی، تجاری،امنیتی را خریداری میکند.
در اروپا و آمریکا نیز از طریق همین سایتها و فضاهای مخفی اجیر کردن مزدوران، عملیات خرابکاری، خرید و فوش مخدر،ارسال سلاح به تروریستها و…صورت میگیرد ازینرو خود دولتها نیز ازین فضای مخفی حمایت میکنند و حتی سرورهای قدرتمنی در اختیار آن قرار میدهند.
برخی بر این باورند که سرویس دهنده های دارک وب (سرورها) با یکدیگر در تعامل و همکاری هستند؛ به طوری که برای جلوگیری از ردیابی، IP و حتی داده های Data Base را به طور مداوم با یکدیگر جا به جا می کنند. بدین ترتیب شناسایی مکان و سرویس دهنده اصلی بسیار دشوار می شود. اطلاعات موجود در دارک وب توسط سامانه های رمز گذاری محافظت می گردد و این رمزگذاری ها نیز با یکدیگر متفاوت است؛ در نتیجه با یک رمزگذاری نمی توان به ماهیت محتوای تمامی آنها پی برد. برای دسترسی به اطلاعات آن باید از چندین پِیوالها گذشته و از نرمافزارهای به خصوص استفاده کرد. برخی سرویس های مهم مانند “هیدن ویکی” (Hidden Wiki) نیز در این بخش حضور دارند
دارک وب از هیچ یک از موتورهای جستجو بهره نبرده و به طور کلی در موتورهای جستجو اثری از آن نیست! باورش سخت است که بیش از ۹۰% از اطلاعات اینترنت در موتورهای جستجو جایی ندارند. این وب سایت ها برای مخفی ماندن هویت خود از نوعی ابزار موسوم به تور (Tor) بهره می برند. طبق آخرین اطلاعات موجود، بسیاری از اطلاعات وب سایت های دارک وب در پایگاه داده هایی همچون LexisNexis ذخیره می گردد. بر اساس تحقیقاتی که توسط نشریه Nature به چاپ رسیده، گوگل هم قادر به ایندکس کردن دارک وب و ردیابی آن نیست.