نگارش نهایی اوبونتو ۱۱.۱۰ به همراه نسخهی جدید Unity و همچنین Gnome 3.2 معرفی شد. قبلا در HELLODIGIراهنمای کامل و تصویری نصب و راهاندازی اوبونتو ۱۰.۰۴ در اختیار کاربران قرار گرفت. حالا با انتشار نگارش جدید اوبونتو، سری جدید این آموزشها در اختیار شما قرار میگیرد. برای شروع باید نسخهی مربوط را از سایت اوبونتو دانلود کنید. در این قسمت دو انتخاب ۳۲ و ۶۴ بیتی خواهید داشت.
پس از دریافت فایل میتوانید آن را بر روی CD رایت کنید و یا با نصب بر روی فلش مموری سیستم خود را بوت کنید. روش نصب بر روی فلش مموری بسیار ساده است. ابتدا برنامه UNetbootin را از اینجا دریافت کنید. فایل ISOO دریافت شده را از بخش Diskimagee انتخاب کرده و با انتخاب درایو فلش مموری مورد نظر منتظر مراحل کپی باشید.
پس از اتمام کار شما یک فلش مموری دارید که قابلیت بوت کردن سیستم توسط اوبونتو به صورت لایو (بدون نیاز به نصب) را دارد. پس از وارد شدن به اوبونتو کافیست که بر روی گزینهی Install Ubuntu 11.10 بر روی دسکتاپ کلیک کنید.
مرحلهی ۱ – با صفحهی خوشآمدگویی روبرو میشوید که پیشنهاد میکنم زبان نصب را بر روی گزینهی پیشفرض یعنی انگلیسی قرار دهید.
مرحلهی ۲ – در صورتی که در هنگام نصب دسترسی به اینترنت پرسرعت دارید میتوانید گزینهی Download updates while installing را انتخاب کنید.
اوبونتو به صورت پیشفرض قادر به پخش فایلهای صوتی MP33 و برخی فرمتهای تصویری و همچنین قادر به نمایش فایلهای فلش در صفحات وب نیست. در صورتی که میخواهید بستههای لازم برای پشتیبانی این موراد همراه با اوبونتو نصب شود، گزینهی Install third-party software را انتخاب کنید.
مرحلهی ۳ – در این مرحله باید نحوهی نصب را مشخص کنید. یک راه ساده میتواند نصب اوبونتو در کنار سیستمعاملهای دیگر باشد (گزینهی اول). در این مقاله اوبونتو را به صورت کاملا مستقل نصب میکنیم ( گزینهی آخر)
البته این قسمت را با مسئولیت خودتان میتوانید به صورتهای دیگر نیز انجام دهید. :دی
مرحلهی ۴ – از ظاهر این صفحه اصلا نترسید. اگرچه این صفحه یکی از حساسترین و مهمترین بخشهای نصب است ولی با چند نکته به راحتی آنرا پشت سر میگذاریم. سعی کنید از قبل فضایی را برای نصب لینوکس بر روی هاردتان در نظر بگیرد. (حداقل ۱۰ گیگابایت). به دلیل اینکه ساختار پارتیشنهای لینوکس متفاوت است بعد از نصب، از طریق ویندوز ( به صورت مستقیم) قادر به مشاهدهی فضایی که بر روی آن اوبونتو را نصب کردهاید نخواهید بود.
برای نصب اوبونتو شما حداقل نیاز به یک پارتیشن از نوع Ext4 و یک پارتیشن از نوع swap دارید. Mount point را / قرار دهید. در صورتی که میخواهید اطلاعات خود را جدا از فایلهای سیستمعامل قرار دهید یک درایو دیگر از نوع Ext4 ایجاد کنید و Mount point را /home قرار دهید. همین کار را میتوانید برای موارد دیگر نیز انجام دهید ولی معمولا نیازی نیست!
بسته به میزان رم سیتم خود مقدار پارتیشن swap را تنظیم کنید. (حداقل ۲ گیگ)
مرحله ۵ – در این بخش منطقه زمانی خود را انتخاب کنید. در صورتی که به اینترنت متصل باشید به صورت خودکار محل فعلی شما تشخیص داده خواهد شد.
مرحله ۶ – در این قسمت زبان مورد نظر برای کیبورد را تعریف میکنیم. زبان پیشفرض انگلیسی هست و برای استفاده از زبان فارسی کافیست Persian را از لیست انتخاب کنید.
مرحلهی ۷ – در این مرحله شما باید اطلاعات شخصی خود و یک نام کاربری برای خود انتخاب کنید.
مرحلهی ۸ – در صورتی که بر روی سیستم شما سیستمعاملهای دیگری نصب باشد، برنامهی نصب کننده به صورت اتوماتیک آنها را تشخیص میدهد. در صورتی که مایل هستید تنظیماتی از سیستمعاملهای دیگر در اوبونتو اعمال شود، میتوانید آنها را انتخاب کنید.
مرحلهی ۹ – بعد از این شما وارد مرحلهی پایانی نصب میشوید. در حین عمل نصب در صورتی که به اینترنت متصل باشید، برنامهی نصب کننده اقدام به دریافت بستههای به روز رسانی میکند که در صورت عدم تمایل و صرفهجویی در مصرف ترافیک خود میتوانید با زدن کلید skip از این کار صرفنظر کنید.
مرحلهی ۱۰ – به همین راحتی نصب تمام شد! در این مرحله میتوانید به گشت و گذار خود در اوبونتو ادامه دهید یا اینکه سیستم را ریست کنید و با اوبونتوی نصب شده کار کنید.