linux

نصب phpMyAdmin در لینوکس

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

phpMyAdmin یک نرم افزار تحت وب و پیشرفته برای مدیریت پایگاه داده MySQL است که در این آموزش روش نصب و راه اندازی phpMyAdmin را در سیستم عامل لینوکس توزیع CentOS به شما کاربران  خواهیم آموخت. 

نرم افزار PhpMyAdmin توسط زبان PHP نوشته شده است و برای مدیریت پایگاه داده MySQL به کار گرفته می شود. phpMyAdmin از طیف گستره ای از عملیات های MySQL پشتیبانی می کند. PhpMyAdmin می‌تواند وظایفی مانند ایجاد تغییر و یا حذف پایگاه داده، جداول، فیلدها و یا ردیف‌ها، اجرای عبارت SQL و یا مدیریت کاربران و دسترسی‌ ها را انجام دهد.

 

ویژگی های اصلی phpMyAdmin :

  • رابط تحت وب
  • مدیریت پایگاه داده MySQL
  • ورود اطلاعات از CSV و SQL
  • فرستادن اطلاعات به فرمت‌های مختلف: csv، sql، xml، pdf و …
  • مدیریت چندین سرور
  • ایجاد گرافیک‌ های PDF از طرح‌ های پایگاه داده
  • ایجاد پرس و جوهای پیچیده با استفاده از پرس و جو با مثال (QBE)
  • جستجو در سطح کل دیتابیس و یا یک زیرمجموعه از آن
  • تبدیل داده‌ های ذخیره شده در هر قالبی با استفاده از مجموعه‌ ای از توابع از پیش تعریف شده

برای نصب PhpMyAdmin باید در مرحله اول مخازن معتبر لینوکس مانند EPEL را روی سرور خود فعال کرده باشید، در این مقاله [آموزش نصب EPEL] روش فعال سازی مخزن EPEL را در توزیع CentOS آموزش داده ایم که می توانید از آن استفاده کنید.

پس از اطمینان از فعال بودن مخازن معتبر حالا نوبت به نصب پکیج های PhpMyAdmin به کمک دستور Yum است، به همین منظور در محیط ترمینال لینوکس دستور زیر را اجرا کنید:

yum install phpmyadmin

پس از مشاهده Complete! در خط فرمان یعنی پکیج ها و بسته های لازم نصب شده اند. حالا باید وب سرور و سرویس MySQL را یکبار Restart کنید.

حالا با وارد کردن آدرس ip/phpMyAdmin می توانید به محیط تحت وب PhpMyAdmin دسترسی داشته باشید.

*** نکته مهم *** در صورتی که پس از وارد کردن آدرس ورود به PhpMyAdmin با پیغام خطای 403 مواجه شدید، در وب سرور Apache ابتدا وارد فایل تنظیمات زیر شوید :

nano /etc/httpd/conf.d/phpMyAdmin.conf

سپس در محیط ویرایشگر nano با کلید های ترکیبی ctrl+w کلمه Deny from All را جستجو کنید و هرجا این خط را مشاهده کردید آن خط را پاک کنید. حالا بدون خطا می توانید با وارد کردن ip/phpMyAdmin محیط تحت وب نرم افزار را مشاهده کنید و سپس با وارد کردن نام کاربری و پسورد روت وارد محیط برنامه شوید.

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد