شبکه

چگونه با میکروتیک انتقال صدا و تصویر انجام دهیم؟

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

بیشتر کابران میکروتیک علاقمند هستند که تصاویر دوربین های مدار بسته خود را از راه دور و از طریق اینترنت دیده و بتوانند از شماره داخلی خود، در زمانی که خارج از محل کار هستند استفاده کنند.

این مقاله به 2 بخش تقسیم شده است:

- انتقال صدا و تصویر بر روی IP آدرس استاتیک

- انتقال صدا و تصویر بر روی IP آدرس داینامیک

سناریو زیر را تصور کنید:

 

 

 

انتقال صدا و تصویر بر روی آی پی ادرس استاتیک

برای انتقال صدا و تصویر شما نیاز به یک IP Static در محل نصب DVR(یا NVR) و IP PBX خود خواهید داشت تا از طریق این آدرس بتوانید به دستگاه خود در محیط اینترنت اتصال پیدا کنید.

در صورت داشتن IP استاتیک و نوشتن رول DSTNAT شما میتوانید به سادگی این ادرس IP را وارد کرده و به دستگاه خود وصل شوید.

اما DSTNAT چیست و چه کاربردی دارد؟

این نوع NAT را زمانی انجام می دهیم که بخواهیم یک شبکه Private را برای یک شبکه Public قابل دسترس قرار دهیم. در این عمل IP Public خود را به IP Private ترجمه می کنیم. در واقع DSTNAT آدرس یا پورت مقصد را به آدرس یا پورت مورد نظر ما تغییر می دهد. پس زمانی که بخواهیم سرویس مورد نظری در شبکه داخلی خود را برای شبکه بیرون مثل اینترنت در دسترس قرار دهیم، باید از DSTNAT استفاده کنیم.

به مسیر IP -> Firewall -> NAT رفته و اقدام به افزودن یک رول جدید نمایید.

 

 

 

 

پنل DVR ما روی آدرس 192.168.255.100 و پورت 8080 بالا می آید. قصد داریم هر کسی که به آدرس آی پی استاتیک 188.34.237.24 و پورت 81 آن رجوع کرد، بتواند پنل DVR ما را مشاهده نماید. پس مطابق زیر عمل می کنیم.

 

سپس اقدام به افزودن یک رول جدید می کنیم تا کاربران بیرون از سازمان با استفاده از پروتکل IAX2 بتوانند روی PBX ما رجیستر شده وتماس بگیرند. ( به صورت پیش فرض IAX2 از UDP 4569 استفاده می کند )پس مطابق زیر عمل می کنیم.

 

 

]میتوانید با دانستن IP Static از بیرون سازمان Extension خود را رجیستر کرده و به تصاویر دوربین های مداربسته دسترسی داشته باشید.

 

اما سوال اینجاست که در صورت داشتن IP آدرس داینامیک چطور می توان دستگاه را پیدا کرد.

انتقال صدا و تصویر بر روی آی پی داینامیک

در صورتی که شما IP داینامیک داشته باشید مسائل به مراتب پیچیده تر خواهد بود چون شما نمی دانید چه زمانی آدرس IP شما تغییر خواهد کرد. بهترین روش برای دنبال کردن این تغییرات در ادرس IP ساختن یک سرویس داینامیک DNS یا DDNS است.

میکروتیک سرویس DDNS خود را با نام MikroTik Cloud معرفی کرد. این سرویس از نسخه 6.14 به بعد و فقط برای RouterBOARD ها در دسترس است. رکورد DNS مربوط به دستگاه شما با استفاده از سریال دستگاه تولید و به آدرس آی پی عمومی شما اشاره می کند. یا به عبارت بهتر رکورد DNS به ازای هر روتر تولید می شود و همیشه ان اسم ثابت خواهد ماند و فقط آدرس IP آن تغییر خواهد کرد.

 

برای فعال سازی این سرویس به مسیر IP -> Cloud رفته و مطابق شکل زیر عمل کنید.

 

ز این پس می توانیم با وارد کردن این DNS Name به روتر خود دسترسی داشته باشیم.

سپس به مسیر IP -> Firewall -> NAT رفته و رول های زیر را اضافه می کنیم.

حال میتوانید با دانستن DNS Name از بیرون سازمان Extension خود را رجیستر کرده و به تصاویر دوربین های مداربسته دسترسی داشته باشید.

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد