۱ ثبت نام کن این بخش به صورت کاملاریگان است شما دراین بخش مقاله خود را درج می کنید از قسمت های ویژه سایت استفاده خواهید کرد و رتبه بندی می شوبد طبق فعالیت خود
۳ دیده و برتر شو این بخش به شما کمک می کند تا شما معرفی شوید به کسانی که دنبال خدمات و کارهای شماهستند و شناخته شوید تا به کارایی شما اطمینان کند وباشما طبق تخصص رفتارکند.
Mikrotik

OSPF در میکروتیک

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

وتینگ پروتکل های داینامیک راه حلی بسیار کاربردی در شبکه های بزرگ می باشد با استفاده از این قابلیت امکان خطا در نوشتن Route اشتباه به صفر می رسد .میکروتیک می تواند این قابلیت را با هزینه کم به شبکه ما اضافه کند .

 

  استفاده از استاتیک روت در شبکه های بزرگ و پیچیده اگر غیر ممکن نباشد بسیار دشوار است. برای این منظور در شبکه های بزرگ از روتینگ پروتکل های داینامک استفاده می کنیم .

روتینگ پروتکل های داینامیک به صورت خودکار جدول روت روتر را پر کرده و packet  ها را از بهترین مسیر به سمت مقصد هدایت میکند. هر چند استفاده از روتینگ پروتکل های داینامیک در شبکه های بزرگ مرسوم است و بیشترین مدیران این شبکه ها ترجیح می دهند از روتر های cisco استفاده کنند ولی  روتر های میکروتیک هم توانایی  هایی در روتینگ دارند . البته برای ترافیک های بالای شبکه باید در انتخاب مدل مناسب روتر بسیار دقت کنید. و میکروتیک  برای ترافیک های بالا مناسب نیست

روتر های میکروتیک از تمام روتینگ پروتکل های داینامیک استاندارد پشتیبانی میکنند و البته هیچ پروتکل اختصاصی برای میکروتیک تعریف نشده ، پروتکل های روتینگ پشتیبانی شده توسط میکروتیک به قرار زیر است.

IBGP , EBGP , OSPF,RIP V1,RIP V2 ,MME

 

در حال حاضر روتینگ پروتکل Rip از قدیمی ترین پروتکل ها محسوب می شود این پروتکل distance vector می باشد و از hop count به عنوان متریک استفاده می کند مشکل بزرگ پروتکل Rip محدود بودن آن به ۱۵ روتر می باشد . از این رو در این مقاله فقط مختصری درباره روتینگ پروتکل OSPF توضیح خواهیم داد .

OSPf یک پروتکل مسیریابی link state می باشد مزیت پروتکل OSPf  پشتیبانی توسط همه روتر ها از همه برند هاست.

برای راه اندازی ساده OSPF روی میکروتیک ابتدا در winbox از منوی سمت چپ گزینه Routing سپس OSPF را انتخاب می کنیم .

به تب network می رویم در این قسمت روی علامت add کلیک کرده و آدرس شبکه هایی که باید مسیریابی شوند را وارد میکنیم .

 

تا اینجا پروتکل OSPF روی روتر راه اندازی و در حال اجراست .

در تب instant شبکه های که به صورت مستقیم به روتر متصل هستند را می بینم .

در قسمت Neighbors هم میتونیم روترهایی که در حال اجرای OSPF هستند را ببنید .

به یاد داشته باشید که مقدار distance در روت های OSPF 110 می باشد .

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد