اگر کاربر جدید هستید ثبت نام کنید
برنامه نویسی

HTML چیست-جلسه اول

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

مقدمه

صفحات اینترنتی شامل اطلاعاتی است که حاوی متن ، تصویر ، ویدئو ، صوت و… می باشد . این محتوا توسط سه لایه به کاربر نمایش داده می شود .

سه لایه به شرح زیر است :

 

 

–         لایه محتوا (Content ، به وسیله  HTML ایجاد می شود .)

–         لایه نمایش (Presentation  ، به وسیله Css ایجاد می شود .)

–         لایه رفتار (Behavior  ، به وسیله  JavaScript ایجاد می شود.)

لایه محتوا

 این لایه همیشه وجود دارد ، حاوی محتوایی می باشد که سازنده قصد دارد آن را به کاربر نمایش دهد . این محتوا بصورت کدهای اچ تی ام ال مابین دو تگ <html></html> قرار میگیرد .

لایه نمایش

 وظیفه این لایه تبدیل کدهای اچ تی ام ال به تصاویر و متونی است که کاربر بتواند بصورت شکیل آن را مشاهده نماید ؛ کدهای اچ تی ام ال توسط انواع مرورگرها ترجمه می شوند و به تصاویر و متونی تبدیل می شود که به وضوح برای کاربران قابل نمایش می باشد .

 لایه رفتار

در این لایه برخی از رفتارهایی که توسط جاوااسکریپت کدنویسی شده است نمایش داده می شود . به عنوان مثال : اسلایدر جهت نمایش بنرهای تبلیغاتی در صفحه وب . کدهای جاوا اسکریپت بین دو تگ <script type=”text/javascript”></script> قرار میگیرد.

HTML چیست؟

عبارت HTML مخفف Hyper Text Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فوق متن است.  اچ تی ام ال زبان استاندارد طراحی صفحات وب است . آن چیزی که شما هنگام بازدید از یک صفحه وب می بینید، نتیجه تفسیر مرورگر شما از کد های html است. برای دیدن کدهای یک صفحه  به سادگی می توانید بروی view از منوی بالای مرورگر کلیک کنید، و گزینه source را انتخاب کنید.

عموما تمامی زبانهای برنامه نویسی تحت وب، به نوعی وابسته به اچ تی ام ال می باشند. بعنوان مثال،PHP، جاوا اسکریپت و برنامه نویسی دات نت ، علاوه بر داشتن قوانین و استانداردهای خود، از  HTML کمک می گیرند بطوریکه کدهای نوشته شده در قالب خاصی، در بین کدهای اچ تی ام ال قرار داده می شود.

در یک صفحه HTML می توان از انواع عناصر از قبیل متن ، تیتر ، عکس ، جدول  و …  استفاده نمود ، که برای هر عنصر باید از تگ  <> … </> مربوط به آن استفاده کرد.

به عنوان مثال : برای نمایش تیتر اصلی یک متن از تگ <H1> …… </H1> استفاده می نماییم .

چگونه یک صفحه  HTML ایجاد کنیم؟

یک سند اچ‌تی‌ام‌ال، یک پرونده ی مبتنی بر متن (Text–based) است که معمولاً با پسوند .htm یا .html نام‌گذاری شده و محتویات آن از برچسب‌های اچ‌تی‌ام‌ال تشکیل می‌شود. مرورگرهای وب، که قادر به درک و تفسیر برچسب‌های اچ‌تی‌ام‌ال هستند، تک‌تک آن‌ها را از داخل سند اچ‌تی‌ام‌ال خوانده و سپس محتوای آن صفحه را برای کاربر نمایان‌سازی (Render) می‌کنند.

جهت نوشتن کدهای اچ تی ام ال شما می توانید از HTML editor software های متفاوت استفاده نمایید به عنوان مثال :
NotePad , NotePad++ , Adobe Dreamweaver , Microsoft Expression Web , CoffeeCup HTML Editor , ، Nuspher PhpED و … .

ما در این مقاله از Notepad++ استفاده می نماییم .  پس از نصب نرم افزار آن را باز کرده از منوی Encoding گزینه  Convert to UTF_8 را (جهت نمایش صحیح کاراکترهای فارسی) انتخاب نمایید ، سپس به منوی Language رفته و گزینه  H و سپس  HTML را انتخاب کنید ، تا تنظیمات مربوطه صورت پذیرد .

سپس کدهای مورد نظرتون رو داخل این فایل بنویسید (در فصل های آینده با تمامی کدها آشنا خواهید شد) و فایل رو با پسوند  html. ذخیره کنید. حالا شما یک صفحه ی وب ایجاد کردید که میتونید با دابل کلیک با مرورگر ها نتیجه رو ببینید.

نکته : نمایش کدها و شکل خروجی آنها بعضا در مرورگرهای مختلف یکسان نمی باشد و یکی از هنرهای برنامه نویسان وب ، نوشتن کدهایی با اجرای یکسان در مرورگر های مختلف است که در این سلسله آموزش های طراحی وب سایت این امر آموزش داده می شود.

 

اطلاعات تماس

در صورت بروزمشکل می توانیدبه ایمیل زیرپیام ارسال کنیدinfo@hellodigi.ir

ساماندهی

logo-samandehi

درباره سلام دیجی

دیجی به کمک اساتید درهیچ زمانی از کمک کردن واموزش دادن به کاربران دست بر نمی دارد.از همه مهم تراینکه خود شما در ساخت دیجی می توانید نقش داشته باشیدباگذاشتن مقالات خودو آموزش به دیگران باعث یادگیری دوباره خود شویدوجایگاه خودرا درشته خودبدست آورید.لازم به ذکراست دیجی هیچ مالک واحد ومشخصی ندارد بلکه تمام کاربران او مالک و سازنده او هستند و هیچ گونه تبلیغاتی هم نمی پذیرد وفقط دانش می پذیرد

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد