storage

تفاوت تکنولوژی های ذخیره سازی SAN و NAS

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

NAS مخفف کلمات Network Attached Storage می باشد. این دستگاه مجموعه ای از هاردیسک ها که از قابلیت ذخیره سازی اطلاعات در قالب پروتکل های ذخیره سازی NTFS  و CIFS پشتیبانی میکند. تمام دستگاه های NAS برای دسترسی از IP  استفاده می کنند .

در واقع همیشه به یک شبکه مبتنی بر پروتکل TCP/IP و دارای ادرس IP متصل می شوند. Client ها به فایل ها و منابعی که بر روی NAS می باشد در قالب فایل و تحت شبکه دسترسی پیدا می کنند برای این که NAS ها از پروتکل دسترسی File-Based استفاده می کنند. می توان گفت که زمانی که به یک NAS متصل می شویم انگار که به یک Shared Folder در شبکه متصل شدیم.از NAS ها بیشتر برای مدیریت متمرکز فایل های سازمانی استفاده می کنیم و با توجه به Shared Storage به صورت شبکه ای و متمرکز در اختیار ما قرار گرفته است.

NAS ها معمولا از نظر اندازه کوچکتر از SAN ها هستند و تعداد هارد دیسک ها کمتری دارند .از طرفی معمولا به شکل یک Case در کنار شبکه دیده می شوند . در جای که دستگاه های SAN حجیم و بزرگتر هستند و از تعداد زیادی هارد دیسک را دارند و معمولا به صورت Rack Mount ارائه می شوند.

 

 

 

 

 

SAN یا Storage Area Network

SAN مخفف کلمه Storage Area Network می باشد.این دستگاه هم تا حدی شبیه به NAS می باشد و برای ذخیره سازی اطلاعات در شبکه استفاده می شود. تفاوت اساسی بیین SAN و NAS در پروتکل های دسترسی اطلاعات می باشد. همانطور که گفتیم در NAS از NFS و CIFS استفاده می شود ولی در SAN بیشتر پروتکل های مورد استفاده ISCSI و Fiber Channel می باشد. تمام پروتکل های مورد استفاده SAN از Block Level Access استفاده می کنند. اکثر اوقات زمانی که از ISCSI استفاده می کنیم دستگاه مان را در سطح اترنت فعال کرده ایم.زمانی که از Fiber channel  استفاده می کنیم بستر شبکه باید فیبر نوری باشد.

 

تفاوت اصلی NAS و SAN

تفاوت اصلی NAS و SAN در Access Protocols  ها می باشد. در NAS  از پروتکل های NFS و CIFS استفاده می شود و به عنوان File level Protocols نام برده می شود. مدیریت فایل ها و کنترل های دسترسی ها در NAS بر عهده سیستم عامل خود NAS  می باشد ولی در SAN پروتکل های دسترسی بر اساس فایل نیست و بر اساس Block Level Access ایجاد می شود.دستگاه ها از طریق ساختار Block Level به SAN دسترسی پیدا می کنند خودشان فایل ها و File System های خودشان را مدیریت می کنند.اما با این تفاوت ها که بین SAN و NAS وجود دارد اما از هم متمایز نیستند. و گاهی اوقات می توان هم از مزایای Block Level Access و هم از مزایای File Level Access ها استفاده کنید.


 

SAN Security

آموزش راه اندازی FreeNAS

خطای عدم اختصاص حافظه در زمان Storage vMotion

آشنایی با EMC VNX Snapshot

فیلم اموزش نصب storage emc

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد