تکنولوژی

۵ نکته برای انتخاب VPSمناسب شما

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

شما بین VPS SSD و VPS Cloud کدام رو انتخاب میکنید؟

آیا شما به CPU, Ram, فضای ذخیره سازی نیاز دارید؟ آیا مکان جغرافیایی سرور مجازی برای شما مهم است؟ به ۵ نکته ساده ای که در ادامه اشاره میکنیم توجه کنید تا بهترین سرور مجازی که برای کار شما مناسب هستند انتخاب کنبد.

 

 

چه مقدار Ram، چه پردازنده و هاردی برای من مناسب است؟

برای جواب به این سوالات اول از خودتان بپرسید: من الان چطور از سرمر مجازی ام استفاده میکنم، در چند ماه آینده چطور؟ چه نرم افزارها و سرویس هایی روی آن نصب خواهم کرد؟

 

من قصد دارم چندین نرم افزار و سرویس روی سرور مجازی نصب کنم!

  • شما به بیستر از ۲ گیگابایت رم نیاز دارید، محصوصا اگر Database و Web Application خود را روی یک سرور مجازی نصب میکنید.

نرم افزار من در حال حاضر تعداد زیادی بازدید کننده دارد!

  • بهتر است به سمت استفاده از VPS Cloud بروید، این نوع سرویس از سرور مجازی قابلیت مقیاس پذیری خیلی بالایی در قبال افزایش تعداد بازدید کنندگان یا کاربر دارد، به این صورت که میتوانید با توجه به مقدار منابع لازم به صورت آنلاین اقدام به افزایش و کاهش منابع سخت افزاری بکنید.

من مقدار زیادی داده دارم!

  • فقط به میزان مورد نیاز فضا تهیه کنیدف چون برروی سرور مجازی به سادگی قابل ارتقا خواهد بود.

من اطلاعات خیلی حساسی دارم!

  • به امکانات بکاپ گیری، مدت زمان و نوع تجهیزات ذخیره سازی توجه کنید، ممکن است شما نیاز داشته باشید هر یک ساعت از اطلاعاتتون بکاپ گرفته بشه، ولی این مسیله که فضای ذخیره سازیی که استفاده میکنید روی SAN باشه و اون SAN هم به صورت آنلاین دارای بکاپ باشه خیلی مهمه، پس قبل از اینکه سرور مجازی تون رو تهیه کنید توجه کنید کدوم سرویس دهنده امکانات بکاپ گیری مد نظر شما رو ارایه میده، همچنین اگر تو پلن های پیشفرض سرویس دهنده چیزی که مد نظرتون هست رو پیدا نکردید میتونید از سرویس دهنده های مختلف شرایط خاص خودتون رو درخواست کنید، ببینید چه جوابی میدن و با چه هزینه ای.

من از دیتابیس استفاده میکنم!

  • حتما مقداری رم به صورت رزرو برای دیتابیس در نظر بگیرید، هر چقدر تعداد درخواست های دیتابیس بالا بره مقدار رم مورد نیاز اون به مراتب بیشتر میشه.

آیا من باید تمام سرویس هایم را بر روی یک سرور مجازی نصب کنم یا آنها را جدا کنم؟

  • به این نکته توجه کنید که هر سرویس بر روی یک سرور مجازی مجزا زمان پاسخگویی به مراتب پایین تر و بهتری نسبت به زمانی که همه چیز بر روی یک سرور مجازی باشد خواهد داشت. پس اگر میتوانید شدیدا توصیه میکنیم دیتابیس رو از نرم افزار یا سرویستون جدا بکنیدومتاسفانه خیلی ها به جای ۲ سرور مجازی ضعیف تر یک سرور خیلی قوی رو انتخاب میکنن و رضایتی که دنبالش هستند رو هیچوقت پیدا نمیکنن، جزو این دسته از افراد نباشین.

من از کنترل پنل استفاده میکنم!

  • هر دو کنترل پنل محبوب Cpanel و plesk منابع نسبتا زیادی میگیرند، حتما به مقدار رم مورد نیاز آنها توجه کنید.

من از یک CMS استفاده میکنم.

  • دقت کنید که CMS ها نرم افزار ها و لایه های مختلفی رو با هم ترکیب میکنند، که باعث میشه Ram و CPU به مراتب بیشتری نسبت به یک سایت ساده نیاز داشته باشند.

 

چرا مکان فیزیکی سرور مجازی اهمیت زیادی دارد؟

مکان فیزیکی یا به عبارتی Data center ای که انتخاب میکنید از دو جهت بسیار مهم است،اول تجربه کاربری بازدید کنندگان، هر چقدر محل قرار گیری سرور مجازی به بازدید کنندگان نزدیک تر باشد سرعت پاسخگویی سریع تر است و کاربران رضایت بیشتری خواهند داشت، پس اگر کاربرانتون مثلا در ایران هستند سروری رو انتخاب کنید که داخل ایران هست، اگر در اروپا هستند آنجا را انتخاب کنید، همینطور برای آمریکا و سایر نقاط. اگر در نقاط مختلف کاربر دارید میتونید از قابلیت Duplicate که بعضی سرویس دهندگان ارایه میدن استفاده کنید.یعنی به طور مثال اگر هم در ایران هم در آمریکا بازدید کننده دارید یک سرور در ایران و دقیقا مشابه همان سرور در دیتاسنتری در آمریکا برای شما در نظر گرفته میشه، سرور ایران به کاربران ایرانی پاسخگو خواهد بود و سرور آمریکا به سایر کاربران. دومین نکته که آن هم خیلی مهم است رتبه شما در موتور های جستجوی اینترنتی مثل گوگل است، هر چقدر به کاربران نزدیکتر باشید احتمال به نمایش در آمدن شما برای کاربران توسط موتور جستجو بیشتر میشود.

آیا به IP های اضافه نیازی هست؟

دلایل زیادی میتواند داشته باشد که شما به آی پی های بیستری نیاز داشته باشید، ولی اصلی ترین دلایل آن میتواند اینها باشند:

۱- شما میخواهید یک گواهی نامه SSl روی سایتتان نصب کنید.

۲- به هر وبسایت جدا روی سرور مجازی یک آی پی مجزا اختصاص دهید.

۳- آی پی های جدا گانه برای کانال های متفاوت داشته باشید، مثلا یکی برای وب سایت و دیگری برای اپلیکیشن موبایل.

۴- برای مقاصد امنیتی به سرویس های مختلف آی پی جداگانه اختصاص دهید، مثلا دیتابیس و اپلیکیشن.

۵- چند آی پی برای یک وبسایت اختصاص دهید، این کار برای استراتژی SEO در مکان های مختلف استفاده میشه.

 

چه سیستم عاملی باید انتخاب کنم؟ لینوکس یا ویندوز؟

این مسئله کاملا به توانایی های شما و نرم افزار هایی که استفاده میکنید برمیگردد. اگر از .NET استفاده میکنید مجبور خواهید بود از ویندوز استفاده کنید ولی اگر از CMS,PHP و باقی نرم افزار های متن باز استفاده میکنید به شما لینوکس رو توصیه میکنم.(راه اندازی نرم افزار های متن باز در ویندوز نیز امکان دارد). لینوکس سیستم عامل مطمئن تر و سبکتری هست که میتونه تمام نیاز هاتون رو برطرف کنه. ککمی وقت بزارید و با لینوکس بیشتر آشنا بشید.

تمام حقوق سایت برای سلام دیجی و نويسندگان آن محفوظ می باشد